JTI’s Music Making Trampoline

Project

JTI, în colaborare cu Publicis, ca parte a campaniei Freedom Music, a dorit să propună cliențior o experiență cât mai unică și memorabilă la festivalul SummerWell 2014. Au vrut ca toți oamenii să își poată crea propria muzică într-o manieră cât mai simplă iar rezultatul să fie ceva minunat, ceva de care ar putea fi mândri.

Ce am dezvoltat?

Am construit o trambulină pe care oamenii săreau și creau muzică. A fost un proiect amplu ce a implicat foarte multe arii de expertiză. Am început, ca deobicei, cu niște planuri pe hârtie, am făcut câteva experimente cu o serie de senzori, am lucrat cu un producător muzical și într-o lună de zile aveam primul prototip de trambulină de compoziție și interpretare muzicală.  ”Sub capota” întregii experiențe am folosit cîteva micro calculatoare Raspberry Pi, un senzor cu giroscop și detector de mișcare, un accelerometru, un pachet software de producție muzicală, o trusă de cusut, o cameră de fotografiat și un computer.

Activare

Am știut că întreaga intalație va avea un mare succes pentru că de la primele teste de sunet oamenii ce veniseră mai devreme la festival s-au adunat în jurul proiectului să vadă ce se întâmplă și mai ales cum reușește o trambulină să facă muzică. Atunci când am deschis experiența publicului în prima zi a festivalului s-a format o coadă lungă de oameni intersați să își compună propria piesă pe trambulina JTI. Fiecare persoana avea 1 minut în care să sară și să își compună piesele. După activare fiecare persoană primea un magnet de frigider branduit Freedom Music cu cea mai bună poză a sa în timp ce sărea pe trambulină și își compunea piesa.  

 All in all about 600 people jumped and made a unique song in the two days it was available at the festival.

Concluzii

În total am avut peste 600 de activări în care oamenii au sărit și și-au creat o melodie unică în cele 2 zile de activare. Experiența compoziției muzicale prin săritura pe o trambulină s-a dovedit a fi ceva minunat și cu siguranță unic. Noi ne-am dat seama cât de distractiva va fi experiența chiar din primele zile de test. Oamenii voiau sa sară pentru că era distractiv dar și ca să poată descoperi ce fel de muzică pot crea.

Project

As part of their Freedom Music campaign, JTI wanted to provide a unique and memorable experience at the SummerWell 2014 festival. They wanted people to create their own unique music and songs in an easy and awesome way.

What we’ve built

We built a trampoline on which people jumped and made music. It was a big project and we started out with schematics, tinkered around with a few sensors, called in a musical producer and in under one month built the first musical trampoline. To power the whole experience, we used a few raspberry pi boards, a motion detector, an accelerometer, a professional music production software, a sewing kit, a webcam and a computer.

Campaign

During the final on site tests people were gathering around the installation interested in what it does and how it does it. When we opened it to the public on the first day of the festival, a line of people formed waiting to experience the music making trampoline. Every person had a 1 minute jumping and composing session. After the experience, everybody was presented with a fridge magnet containing branding and a picture of them having fun on the trampoline. All in all about 600 people jumped and made a unique song in the two days it was available at the festival.

Bottom line

The experience of making music by jumping on a trampoline was awesome. We ourselves realized how fun it was in the early stages of testing. People wanted to jump continuously just to see what kind of music they could make.

https://www.facebook.com/SomaSocial/videos/358776164273463/

https://www.facebook.com/SomaSocial/videos/359973544153725/

https://www.facebook.com/SomaSocial/videos/360847707399642/

https://www.facebook.com/SomaSocial/videos/361390770678669/

https://www.facebook.com/SomaSocial/photos/a.308115182672895/352980728186340/

https://www.facebook.com/SomaSocial/posts/362128333938246

https://www.facebook.com/SomaSocial/videos/352939731523773/

https://www.facebook.com/SomaSocial/videos/356329471184799/

https://www.facebook.com/SomaSocial/posts/905361726281568