JTI’s Nature Mirror Selfie Stand

Proiect

Împreună cu Publicis am realizat acest proiect pentru JTI. Clientul și-a dorit ca oamenii de la festivalul SummerWell 2014 să se simtă bine iar atunci când pleacă să poarte o parte din experiență cu ei pentru totdeauna. Am decis împreună că cea mai potrivită soluție ar fi să îi ajutăm să facă cel mai frumos selfie. Am vrut să ajutăm oamenii să captureze parte din experiența electizantă a festivalului întro fotografie selfie care să fie potențată de peisajul natural minunat al Domeniului Stirbey și pentru asta am construit o instalație de selfie-uri. 

Ce am construit?

Am pornit proiectul cu dezvoltarea unor machete la scală mică pentru a putea arăta clientului și simula corect unghiurile și potențialul imaginii. Apoi am trecut la construcția unei instalații de oglinzi orientate pe un semicerc de 180 de grade cu o rază de 4 metri pentur a putea captura în fiecare poză frumusețea naturală a lacului și pădurii domeniului. Instația de selfie a fost urcată pe o scenă înălțată la 1.2 metri și inconjurată de lumini. 

Activare

Instația de sefie-uri a fost proiectată pentru a putea fi construită la fața locului. Odată amplasată instalația și după ce luminile au fost aprinse mii de oameni au urcat în cele 2 zile pe scenă și și-au făcut selfie-uri cu peisajul natural din spate iar fiecare poză a fost branduită cu mesajul Freedom Music. Mai multe detalii puteți vedea pe pagina noastră de Facebook. Chiar dacă vremea nu a ținut cu noi întotdeauna, instalația selfie a fost proiectată să reziste la posibilele intemperii normale din august.

Concluzii

În afară de răspunsul extraordinar al publicului de la activare și miile de selfie-uri branduite cu mesajul JTI, la final am avut o surpriză și mai mare. Celor de la JTI le-a plăcut așa de mult instalația încât la sfârșitul activării de la SummerWell au demontat instalația, au transportat-o și au montat-o în holul sediului lor. Ne făcut mare plăcere să colaborăm cu ei și să realizăm proiectul dar ce ne-a bucurat cel mai mult a fost răspunsul incredibil pe care l-a avut munca noastră.

Project

JTI wanted to help people remember the beautiful experiences they had at the SummerWell 2014 music festival. What better way is there to remember happy times than snapping a selfie? They wanted to help people capture the experience in a beautiful natural scenery provided by the Stirbey Domain by creating a breathtaking mirror installation for taking selfies.

What we’ve built

We started the project with a few small scale mockups of the installation to get the scene and the angles right. Then we built a 180 degrees, 4 meters wide circle of mirrors that provided a beautiful view of the lake. This was installed on an elevated stage (1.2 meters high) and surrounded by lights.

Campaign

Once it was built and assembled on site, the mirror installation was used by thousands of people to take selfies with the beautiful natural scenery. Although the weather wasn’t always friendly, the installation was engineered for structural strength and it withstood the wind and bad weather.

Bottom line

The people at JTI loved this installation so much that after the event was finished, they disassembled it, took it to their office and installed it there. We enjoyed that they liked it so much.

https://www.facebook.com/SomaSocial/posts/372694382881641

https://www.facebook.com/SomaSocial/photos/a.161156320702116/583871648430579/?type=3