Marcel Geamantanul Robot, Poliția Română de Transporturi – The Robot Trolley Bag, Romanian Transport Police

Proiect

Poliția Română de Transporturi a dorit să transmită și să promoveze cât mai mult un mesaj ce avertiza oamenii să nu își uite sau să își lase nesupravegheate bagajele în stația de tren. Metoda aleasă a fost să realizeze un video viral care să fie în același timp amuzant dar să și transmită foarte bine  mesajul campaniei.

Ce am construit?

Am construit un troller robotic controlat prin internet care vorbea cu oamenii și le reamintea să nu își uite sau să își lase bagajele nesupravegheate. Marcel geamantanul se apropia de oameni cu bagaje și le povestea că el este un bagaj care a fost pierdut de mult și acum este singuratic si trist. Creierul lui Marcel era un Raspberry Pi, avea un motor ce îi permitea să se deplaseze prin gară, comunica printr-un modem portabil cu internetul și avea un microfon și difuzor puternic cu care putea să își spună povestea. Era dotat cu ultima tehnologie la nivelul anului 2015. Campania a fost coordonată și produsă de Publicis Romania.

Activare

Acțiunea a fost filmată în stația de tren gara de nord din București și apoi totul a fost montat într-un scurt film. Flimul surprinde foarte bine cum au reacționat diferiți oameni, de la copii la pensionari, cand au vazut un geamantan singuratic plimbându-se prin gară și atenționând alte bagaje că ce i s-a întâmplat lui li se va putea întâmpla și lor. 

A doua activare s-a întâmplat la Aeroportul International Otopeni la câteva luni distanță de prima activare. Și acolo oamenii au fost foarte suprinși iar unii dinre ei au reacționat amuzant.

Concluzii

Proiectul a fost unul de succes iar geamantanul, cu toate că era dezvoltat ca un prototip, a fost construit atât de bine încât Poliția Română a ajuns să îl folosească la mai multe evenimente ani buni după prima activare. 

Making of Marcel part 1 : Conception.

Publiée par Soma Social sur Mardi 7 octobre 2014

Wheelie in slow motion. #ialsoliketolivedangerously

Publiée par Soma Social sur Jeudi 9 octobre 2014

Prima tura de filmari s-a terminat si Marcel e epuizat. Incepem iar in 10 minute.

Publiée par Soma Social sur Lundi 29 septembre 2014

El este Marcel. Marcel e trist. Nu fi ca Marcel!

Unul dintre cele mai frumoase proiecte pe care le-am făcut la SOMA Social a fost unul inventat de Publicis pentru Poliția Română. Este vorba despre Marcel Gentoiu pe care l-am construit chiar aici în birou la noi și până să îl predăm Poliției (așa cum trebuie să faceți și voi cu orice geamantan pe care îl găsiți), ne-am distrat cu el în Gara de Nord și la Aeroportul International Henri Coanda. Hai să vedeți cum a fost! 😉

Publiée par Soma Social sur Mardi 9 février 2016

A vrut sa mearga in club dar Mihai a fost impasibil la nazurile geamantanului. #stoptrollerdiscrimination

Publiée par Soma Social sur Vendredi 10 octobre 2014

 

Project

The police wanted to warn people not to loose or forget their bags in the train station. They wanted to send a message with a viral video that was funny and presented the message in a clever way.

What we’ve built

We built a robotic bag controlled from the internet that talked to people and warned them not to forget their bags. It told the story of him being a long lost bag who is now lonely and sad. This action was filmed in the North Train Station in Bucharest and a movie was produced. The movie captures people’s reaction to a talking moving bag that is lonely and warns them against forgetting their bags. It was a really fun project!

Please visit our Facebook page to see more details!