Marcel Geamantanul Robot, Poliția Română de Transporturi – The Robot Trolley Bag, Romanian Transport Police

Proiect

Poliția Română de Transporturi a dorit să transmită și să promoveze cât mai mult un mesaj ce avertiza oamenii să nu își uite sau să își lase nesupravegheate bagajele în stația de tren. Metoda aleasă a fost să realizeze un video viral care să fie în același timp amuzant dar să și transmită foarte bine  mesajul campaniei.

Ce am construit?

Am construit un troller robotic controlat prin internet care vorbea cu oamenii și le reamintea să nu își uite sau să își lase bagajele nesupravegheate. Marcel geamantanul se apropia de oameni cu bagaje și le povestea că el este un bagaj care a fost pierdut de mult și acum este singuratic si trist. Creierul lui Marcel era un Raspberry Pi, avea un motor ce îi permitea să se deplaseze prin gară, comunica printr-un modem portabil cu internetul și avea un microfon și difuzor puternic cu care putea să își spună povestea. Era dotat cu ultima tehnologie la nivelul anului 2015. Campania a fost coordonată și produsă de Publicis Romania.

Activare

Acțiunea a fost filmată în stația de tren gara de nord din București și apoi totul a fost montat într-un scurt film. Flimul surprinde foarte bine cum au reacționat diferiți oameni, de la copii la pensionari, cand au vazut un geamantan singuratic plimbându-se prin gară și atenționând alte bagaje că ce i s-a întâmplat lui li se va putea întâmpla și lor. 

A doua activare s-a întâmplat la Aeroportul International Otopeni la câteva luni distanță de prima activare. Și acolo oamenii au fost foarte suprinși iar unii dinre ei au reacționat amuzant.

Concluzii

Proiectul a fost unul de succes iar geamantanul, cu toate că era dezvoltat ca un prototip, a fost construit atât de bine încât Poliția Română a ajuns să îl folosească la mai multe evenimente ani buni după prima activare. 

https://www.facebook.com/SomaSocial/posts/386715461479533

https://www.facebook.com/SomaSocial/videos/387638101387269/

https://www.facebook.com/SomaSocial/photos/a.308115182672895/383363531814726/?type=3

https://www.facebook.com/SomaSocial/videos/578538475630563/?v=578538475630563

https://www.facebook.com/SomaSocial/videos/388143678003378/

https://www.youtube.com/watch?v=jB6-V_KmCmM

https://www.youtube.com/watch?v=BAazhQB9oIU

 

Project

The police wanted to warn people not to loose or forget their bags in the train station. They wanted to send a message with a viral video that was funny and presented the message in a clever way.

What we’ve built

We built a robotic bag controlled from the internet that talked to people and warned them not to forget their bags. It told the story of him being a long lost bag who is now lonely and sad. This action was filmed in the North Train Station in Bucharest and a movie was produced. The movie captures people’s reaction to a talking moving bag that is lonely and warns them against forgetting their bags. It was a really fun project!

Please visit our Facebook page to see more details!